Вічнозелена магонія – чагарник висотою до 1 м, який утворює рясну кореневу поросль. На молодих пагонах магонії кора рожево-сірого відтінку, на старих – сіро-бура. Яскраві світло-жовті, іноді з лимонним відтінком квітки, що досягають в діаметрі 8 мм, зібрані в пазушні багатоквіткові кисті або мітелки. Ягоди магонії, продовгувато- еліптичні, синювато-чорні, густо вкриті сизим нальотом і пушком, довжиною до 10 і шириною до 8 мм, мають приємний кисло-солодкий смак і використовуються для підфарбовування вин, а також в кондитерському виробництві. Цвіте чагарник магонія в квітні-травні, а його плоди дозрівають в серпні або вересні. Магонія в ландшафтному дизайні використовується для створення бордюрів, сольних і групових посадок, низьких живоплотів і для підбиття високих чагарників. У зимовий час глянцеві листя магонії падуболистної змінюють зелений колір на ефектний червоний відтінок. Окрасою чагарнику служать і синьо-фіолетові з восковим нальотом плоди магонії
в будь-який час, крім пізньої осені і зими
яскраве світло або напівтінь
Морозостійка
пухка, родюча, багата гумусом
Бажано
молоді кущі поливають часто, дорослі – тільки в посушливе літо, витрачаючи по 10 л на кожну рослину
підгодівлю чагарнику слід провести двічі за сезон, на самому початку весняного періоду і в травні, до того як він зацвіте. Підгодовують рослину мінеральними комплексами. Восени поверхню пристовбурного кола магонії необхідно засипати п’ятисантиметровим шаром мульчі (перегноєм або компостом)
борошниста роса, іржа і плямистості – філлостіктоз і стагоноспороз
стійка
в санітарних цілях – ранньою весною, а крону формують після цвітіння або восени, скорочуючи пагони не більше ніж наполовину